Nu är det dax för en uppdatering...

Som det brukligt i byggbranschen är det mycket stök och bök i huset, om än i mindre omfattning så är där en ständig strid ström av aktiviteter. Senaste veckan har det handlat mycket om spackling och målning av diverse utrymmen in huset. Numera är sovrummet målat, tillika vardagsrummet.

Spackling är påbörjad i kök och hall. Även det som inte syns på ytan i slutändan börjar ta fart, vår murarkung gör sitt i badrummet och elis sköter det han ska på ett galant sätt. Så småningom kommer det att växa fram ytliga acessoarer på vardera områden i form av brytare och dimmers samt glasblock och kakel.

Som pyromanen sa "Det tar sig!". Det mesta flyter smärfritt och de som hjälper oss med att förverkliga detta drömboende ska ha ett stort tack. Vi är på god väg att få till det hela med allas hjälp och vi är evigt tacksamma.

Tack och hej leverpastej!


Tack för att du läser mina inlägg!


Färdigmålat vardagsrum

 
 

Tack för att du läser mina inlägg!


Värmeslingor och flytspackling

   
   

Tack för att du läser mina inlägg!


Spotar i taket

     

Tack för att du läser mina inlägg!


Golv och garderober på plats!

   

Golv: IKEA
Väggfärg: vanligt vit matt och Nordsjös Tallkotte som fondvägg
Garderober: PAX från IKEA

Tack för att du läser mina inlägg!


Sovrummet snart klart, ska bara...

Först lite gips och spackel...
     
... sen på med lite färg... 
 
... och så här blir det när man låter färgen torka och sen drar bort maskeringstejpen!  Inte att rekommendera :)
 
Nytt försök... 
 
... och denna gång blev det bättre! :)  
 

Tack för att du läser mina inlägg!


Fler bilder från trädgården!

         

Tack för att du läser mina inlägg!


Blandade bilder på trädgården

Som sig bör hos en riktig lantbrukarfamilj så måste ju även ägorna hållas i trim och då inte enbart de inomhus. Det exteriöra måste givetvis tas om hand, det är sedan tidigare ommålat från svart till brunt och nu börjar även trädgårdens mullvader att vakna till liv och hjälpa till att spotta upp plantor ur jorden. Detta plus en hel del bidragande mer eller mindre grönskimmrande människohänder har tillfört ett lyft för den yttrre sfären.

Damen i hushållet går nu i den strikt Lantbrukardominerande skolan där stränga tider och förhållningsregler gäller för att lyfta trädgården och sinnets skapande till en ny nivå av fullständighet. Svenninism som det hela heter härstammar från en hop med lantbrukarfingrar och envetet sinneslag som med tiden vuxit sig grovt på erfarenheter och därmed kunnat förfinas så att de numera är att betrakta som en paradigm inom trädgårdsmästeri. I dagens läge kan man inte skolas på ett bättre tänkbart sätt.

Herren i huset ser med stor föväntan fram emot vad denna omformning ska medföra för konsekvenser för hushållet, är det så att det bor en liten lanbrukare även i tösen och vill hon i så fall odla bedor i trägårslannet???











håll till godo chefen skriver snart igen

Tack för att du läser mina inlägg!


Arbetsledaren har sagt sitt!

Här nedan ser ni hur vår arbetsledare bara slappar och skäller på oss medans vi får jobba, jobba och jobba ännu hårdare!

Livet är bra gott ibland!

image90

Tack för att du läser mina inlägg!


Målning utomhus

Naturligtvis vill vi ju sätta vår egen prägel på huset utomhus om vi nu ska förbättra färgen. Svart lasyr istället för brun matt färg.

       

Tack för att du läser mina inlägg!


Trädgården

Vi har varit ute och pulat lite i trädgården då det tyvärr inte funnits så mycket, för oss som inte är händiga, att göra. Planerna för hur trädgården ska formas har diskuteras och de första spadtagen har gjorts. Tyvärr inga bilder på detta men det kommer under veckan förhoppningsvis. Tyvärr blir det ju mörkt tidigare och tidigare på dagarna!

Trädgården är inte första prioritet, vi ska endast försöka få bort så mycket av det som vi inte ska ha kvar innan vintern kommer, om den nu kommer.

Bilder kommer i veckan! :)

Tack för att du läser mina inlägg!


Vardagsrum dag 8, 9 och 10

Som sagt, blandar ihop dagarna...

   

Tack för att du läser mina inlägg!


Badrum 8, 9 och 10

Här kommer lite mer bilder från badrummet, blandar ihop dagarna litegranna men det går ju iallafall framåt! :)

     

 

Som ni ser så har väggarna tagit form samt att golvet är på plats, nu ska "bara" golvvärmen och klinkers fixas dit + kaklet och inredningen! :)

Tack för att du läser mina inlägg!


Första veckan

En vecka har gått sen vi fick huset, mycket har hänt och mer ska ske! Alla väggar som skulle ner har rivits ner, ny vägg till badrummet har byggts upp. Nu är det bara väggarna till köket kvar att bygga upp. Förhoppningsvis är allt klart så att vår badrumskille kan sätta igång med fuktspärren och att flyta golvet till golvvärmen nästa vecka. I helgen ska vi även måla lite utvändigt, hoppas att vädergudarna är med oss!

Allt känns bra hittills, hoppas bara att allt blir som vi vill!

Har tyvärr inte hunnit med att ladda upp nya bilder på väggen som tillkommit i badrummet men fler bilder kommer i helgen.

Trevlig helg på er! Lämna gärna en kommentar så vi ser vilka som följer vårt arbete med huset.

Tack för att du läser mina inlägg!


RSS 2.0