Underbart gott bröd
Här kommer ett recept på ett bröd som är oslagbart. Behöver ingen jäsning, bara kleta ihop det och sen in i ugnen.
Grovt bröd med linfrö
1,5 timme i 150 grader
10-12 dl rågsikt
1,5 dl rågkross
0,5 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
6,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
Blanda filmjölk, bikarbonat, bakpulver, rågkross, linfrö och sirap. Blanda sedan i rågsikten, smeten ska ej bli slät.
Smöra en avlång brödform. Häll i smeten och ställ formen i den nedre delen av ugnen.
Låt brödet svalna i fomen innan det avnjutes!
Gott för magen och själen!
Grovt bröd med linfrö
1,5 timme i 150 grader
10-12 dl rågsikt
1,5 dl rågkross
0,5 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
6,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
Blanda filmjölk, bikarbonat, bakpulver, rågkross, linfrö och sirap. Blanda sedan i rågsikten, smeten ska ej bli slät.
Smöra en avlång brödform. Häll i smeten och ställ formen i den nedre delen av ugnen.
Låt brödet svalna i fomen innan det avnjutes!
Gott för magen och själen!
Kommentera här!
Trackback